Body release

Body release

Bodyrelease zijn bewegingslessen gebaseerd op Releasetechniek en Somatisch bewegen. Dit is een verzameling technieken die zijn ontwikkeld in het veld van dans, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ook elementen van Mindfulness maken deel uit van de lessen.
De lessen bestaan uit actieve en rustige oefeningen op mooie muziek. Ze worden zo gegeven dat plezier in bewegen centraal staat.

Release betekent loslaten van onnodige spanningen om te komen tot de, anatomisch gezien, meest gemakkelijke, minst belastende manier van lichaamsgebruik. Je ervaart rust en ruimte in je lichaam, de energie kan stromen en zorgt dat je niet verkrampt.

Door Somatisch bewegen ga je meer voelen in je lichaam. Het lichaam is opgebouwd uit verschillende systemen zoals bijvoorbeeld botten, spieren, gewrichten, organen en vloeistoffen. Deze dragen ieder op hun eigen wijze bij aan een gezonde manier van bewegen. De oefeningen zorgen dat de werking van elk systeem het best tot zijn recht komt. In beweging en rust ga je steeds meer voelen wat die werking is. Zo ontwikkel je een goed contact met je eigen lichaam. Je gaat steeds meer voelen wat zich in je lichaam afspeelt: ruimte en beweging die er is, je zachtheid, stevigheid en kracht, de doorstroming, het kloppen, lichtheid, gewicht, spanning, ontspanning, etc. Je laat beweging toe waar het vast zat. Hierdoor maak je je een natuurlijke manier van bewegen eigen en bouw je kracht en samenhang in jezelf op.

Door Mindfulness leer je met meer aandacht in het moment aanwezig te zijn. Hierdoor vermindert stress. Het is een vriendelijke, milde, niet-oordelende manier om je lichaam, je gevoelens en je gedachten waar te nemen.

Harriët:
“Tijdens mijn dansopleiding heb ik ervaren hoe goed Release techniek en Somatisch bewegen voor mezelf zijn. Ook inspireert het mij heel erg dat het lichaam zo’n rijkdom aan ervaringen in zich heeft. Het lichaam leren kennen is als de wereld rondreizen: het levert steeds weer verrassende ervaringen op.
Toen ik begon met les geven ben ik Bodyrelease gaan ontwikkelen. Het is een combinatie van de twee bewegingsvormen voor mensen die dansen niet als hun beroep hebben.
Het ontwikkelen van een Mindful houding is onlosmakelijk verbonden met deze vorm van bewegen. Ter verdieping heb ik daarvoor mijn opleiding tot Mindfulness trainer afgerond”.

Effect
-je voelt je lekker in je lichaam
-je voelt je lichaam beter
-je bent rustiger in je hoofd
-je ontspant en beweegt makkelijker
-je hebt plezier in bewegen
-je bent meer gevoelsmatig in contact met jezelf en je omgeving
-je zelf genezend vermogen neemt toe
-bij veel mensen verminderen rug of nekklachten
Het lichaam heeft een grote levenskracht, vitaliteit. De lessen zijn gericht op het onderhouden en versterken hiervan.

Activiteiten zie 'Aanbod'

Cursus

Body Release

(Open inschrijving)

Cursus

Thuis in eigen lichaam

(Op aanvraag)